Εύκολα νηστίσιμα ροξάκια με σφολιάτα
Μία ακόμη νηστίσιμη συνταγή, που μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα στις μέρες της νηστείας.
Υλικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κακάο
- 1/4 ποτήρι του νερού καρύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
- 2 ποτήρια αλεύρι
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 3 ποτήρια νερό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλλας
- Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 15 λεπτά τη ζάχαρη, τα 3 ποτήρια νερό και το ξυλάκι κανέλας.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το κακάο, το λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια, και ζυμώνουμε.
- Ανοίγουμε το φύλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε σε δύο κομμάτια, όπως φαίνεται στην εικόνα.Πλάθουμε τη ζύμη σε δύο μπαστούνια και τυλίγουμε το κάθε κορδόνι με τη σφολιάτα.
- Κόβουμε σε κομμάτια πάχους 1 εκατοστού περίπου και τα βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε στους 200οC έως ότου ροδίσουν.
- Ρίχνουμε στα καυτά ροξάκια το χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε να το αποπροφήσουν. Θα χρειαστούν περισσότερο από 40 λεπτά για να απορροφήσει η ζύμη το σιρόπι σε βάθος!
Καλή σας επιτυχία!
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το blog σας! Οι γαστρονομικές σας προτάσεις μας ανοίγουν την όρεξη..!! Καταπληκτικές φωτογραφίες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒλέπουμε οτι έχετε πολύ ενδιαφέρουσες συνταγές και θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το www.mytaste.gr, ένα site με περισσότερες από 42.000 συνταγές από τα πιο δημοφιλή ελληνικά blogs και sites!
Στο site έχουμε δημιουργήσει το Top blogs συνταγών, μία λίστα με τα πιο δημοφιλή blogs στην οποία μπορείτε κι εσείς να προσθέσετε το δικό σας δωρεάν!
Οι επισκέπτες μας ψάχνουν συνταγές στo site και εμείς τους στέλνουμε στην πηγή της συνταγής, δημιουργώντας υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας για τα blogs που είναι εγγεγραμμένα.
Το myTaste.gr ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια με σελίδες συνταγών από 47 χώρες!
Εσείς θα θέλατε να γίνετε μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας;
(Κάντε click στο link αν θέλετε να εγγραφείτε http://www.mytaste.gr/eggrafi-sto-top-blogs-sintagon)
Θα χαρώ πολύ να πάρω την απάντησή σας!
Με εκτίμηση
Απόστολος Ζέρβας
info@mytaste.gr
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήgreg
ΑπάντησηΔιαγραφήok
ΑπάντησηΔιαγραφή