Νηστίσιμος χαλβάς σμιγδαλένιος με καρύδια
Μιας και είναι περίοδος νηστείας, ας ετοιμάσουμε ένα νηστίσιμο γλυκό! Τι καλύτερο από ένα παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά;
Υλικά
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 & 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι χοντροκομμένα καρύδια
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη κανέλα να βράσουν για 10 λεπτά.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι. Το καβουρντίζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινο κουτάλι, ώστε να μην καεί.
- Όταν πάρει χρυσό χρώμα το απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε με προσοχή το ζεστό σιρόπι, ανακατεύοντας γρήγορα. ΠΡΟΣΟΧΉ: Το μείγμα πιτσιλάει έντονα, μην καείτε!
- Επαναφέρουμε το μείγμα στη φωτιά, ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει ο χαλβάς. Όταν ο χαλβάς ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, είναι έτοιμος. Τον ρίχνουμε σε μία φόρμα και τον πιέζουμε -γρήγορα, όσο είναι ακόμη ζεστός- για να μην έχει κενά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από την φόρμα. Πασπαλίζουμε με κανέλα.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Μπορείτε εκτός από καρύδια να προσθέσετε και άλλους ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα αλλά και σταφίδες.
Μπορείτε εκτός από καρύδια να προσθέσετε και άλλους ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα αλλά και σταφίδες.
0 σχόλια :