Ομελέτα αλλά pizza
Μία πρωτότυπη ομελέτα με γεύση πίτσας, που μπορείτε να φτιάξετε με ότι έχει απομείνει στο ψυγείο σας.
Υλικά
- 6 αυγά
- 4 φέτες ζαμπόν
- 4 φέτες τυρί
- Μισή πράσινη πιπεριά
- 2 ντομάτες τριμμένες
- Μισή κούπα ελιές
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τομάτας. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και λίγο αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν με τα υγρά τους. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε την τομάτα να τσιγαριστεί ελαφρά.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα το ζαμπόν τις ελιές κομμένες σε ροδέλες και την πιπεριά κομμένα σε κυβάκια και τα αφήνουμε να σοταριστούν, προσέχοντας να μην "καούν".
- Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα στα αυγά το τυρί κομμένο σε κυβάκια. Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω από την σάλτσα, ενώ έχουμε ανάψει την φωτιά.
- Αφού στερεοποιηθεί η ομελέτα, την γυρνάμε και απο την άλλαη πλευρά με την βοήθεια ενός πιάτου για να ψηθεί ομοιόμορφα.
0 σχόλια :