Πως ασπρίζουμε - ξεφλουδίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα

13.1.14 0 Σχόλια

Πολλές  φορές σε κάποιες συνταγές χρειαζόμαστε ασπρισμένα -δηλαδή ξεφλουδισμένα- αμύγδαλα. Μπορούμε αντί να τα αγοράσουμε έτοιμα από το super market, να τα ετοιμάσουμε μόνοι μας. Δείτε παρακάτω πως:


  1. Σε μία κατσαρόλα βάλετε αρκετό νερό να βράσει.
  2. Μόλις βράσει ρίξτε μέσα τα αμύγδαλα και σβήστε τη φωτιά. 
  3. Πάρτε το κάθε αμύγδαλο και αφαιρέστε τη φλούδα πιέζοντας το. Η φλούδα θα αφαιρείται πανεύκολα, αφού τα έχουμε αφήσει στο ζεστό νερό. 
Εάν τώρα θέλετε να τα καβουρδίσετε, δεν έχετε παρά να κάνετε το εξής.
  1. Βάλτε ένα τηγάνι στη φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί καλά.
  2. Ρίξτε μέσα τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα.
  3. Τα ανακετέυετε κάθε λίγα δευτερόλεπτα, για να μην καούν και να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά









0 σχόλια :