Πως ασπρίζουμε - ξεφλουδίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα
Πολλές φορές σε κάποιες συνταγές χρειαζόμαστε ασπρισμένα -δηλαδή ξεφλουδισμένα- αμύγδαλα. Μπορούμε αντί να τα αγοράσουμε έτοιμα από το super market, να τα ετοιμάσουμε μόνοι μας. Δείτε παρακάτω πως:
- Σε μία κατσαρόλα βάλετε αρκετό νερό να βράσει.
- Μόλις βράσει ρίξτε μέσα τα αμύγδαλα και σβήστε τη φωτιά.
- Πάρτε το κάθε αμύγδαλο και αφαιρέστε τη φλούδα πιέζοντας το. Η φλούδα θα αφαιρείται πανεύκολα, αφού τα έχουμε αφήσει στο ζεστό νερό.
Εάν τώρα θέλετε να τα καβουρδίσετε, δεν έχετε παρά να κάνετε το εξής.
0 σχόλια :