Πως καθαρίζουμε την κολοκύθα
Μπορεί στην Ελλάδα να μην γιορτάζουμε το Haloween για να χρησιμοποιήσουμε τις κολοκύθες αλλά μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε ως υλικό για πολλές συνταγές. Αποτελεί μία ιδιαίτερα θρεπτική τροφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως στη μαγειρική.
Σε αυτή την ανάρτηση θα μάθουμε πως μπορούμε να ετοιμάσουμε την κολοκύθα για διάφορες συνταγές.
Σε αυτή την ανάρτηση θα μάθουμε πως μπορούμε να ετοιμάσουμε την κολοκύθα για διάφορες συνταγές.
- Ανοίγουμε την κολοκύθα στο πάνω μέρος και αφαιρούμε από μέσα τους σπόρους και τυχόν ίνες που υπάρχουν.
- Παίρνουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Αφαιρούμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την "φλούδα".
- Τρίβουμε στον τρίφτη τα κομμάτια.
- Τοποθετούμε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα σουρωτήρι και την αλατίζουμε με χοντρό αλάτι για να μαραθεί και να βγάλει το νερό της.
- Μετά από 1 ώρα περίπου, θα έχει μαραθεί. Την στύβουμε με τα χέρια μας για να φύγει το νερό και την βάζουμε σε ένα άλλο σκεύος.
Είναι έτοιμη για να την χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε!
0 σχόλια :