Κολοκυθόπιτα "μπατζίνα" με γλυκιά κολοκύθα και τυριά

21.1.14 0 Σχόλια



Μία νόστιμη πίτα τύπου "μπατζίνα" από γλυκιά κολοκύθα και τυριά.
Υλικά
  • 2,5 κιλά κολοκύθα
  • 1 κούπα τυρί φέτα τριμμένο
  • 1 κούπα μείγμα κίτρινων τυριών τριμμένα
  • 3 αυγά
  • Δυόσμο
  • Αλάτι χοντρό (για την προετοιμασία της κολοκύθας)
  • 1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 ποτήρι  καλαμποκάλευρο
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Λίγο κίτρινο αλεύρι για το ταψί

  1. Ξεκινάμε προετοιμάζοντας την κολοκύθα. Δείτε εδώ πως. 
  2. Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το στυμμένο κολοκύθι, τα αυγά, τα τριμμένα τυριά. το ελαιόλαδο, το δυόσμο και το πιπέρι. 
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τις 5 κουταλιές  και ανακατευτούμε ξανά. 
  5. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με κίτρινο αλέυρι. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.
  6. Ψήνουμε στους 190 oC για μία με μιάμιση ώρα περίπου, έως ότου ροδοκοκκινίσει.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και είναι έτοιμη!

Σημειώσεις

  • Η συνταγή χρειάζεται 2,5 κιλά ωμής κολοκύθας. Μετά την προετοιμασία της, όπως θα δείτε και στο σχετικό άρθρο, το βάρος της θα μειωθεί, αφού θα αφαιρέσουμε το περισσότερο νερό της.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε και παραπάνω αλεύρι αν δούμε πως το μείγμα είναι αρκετά αραιό. Η πυκνότητά του θα πρέπει να είναι σαν ένας πηκτός χυλός.
  • Μην προσθέσετε αλάτι στην πίτα! Κατά την προετοιμασία της, η κολοκύθα θα έχει πάρει ήδη το αλάτι που χρειάζεται. Διαφορετικά,  θα καταλήξετε να έχετε μία αλμυρή πίτα. 





0 σχόλια :