Κολοκυθόπιτα "μπατζίνα" με γλυκιά κολοκύθα και τυριά
Μία νόστιμη πίτα τύπου "μπατζίνα" από γλυκιά κολοκύθα και τυριά.
Υλικά
- 2,5 κιλά κολοκύθα
- 1 κούπα τυρί φέτα τριμμένο
- 1 κούπα μείγμα κίτρινων τυριών τριμμένα
- 3 αυγά
- Δυόσμο
- Αλάτι χοντρό (για την προετοιμασία της κολοκύθας)
- 1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 ποτήρι καλαμποκάλευρο
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- Πιπέρι
- Λίγο κίτρινο αλεύρι για το ταψί
- Ξεκινάμε προετοιμάζοντας την κολοκύθα. Δείτε εδώ πως.
- Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το στυμμένο κολοκύθι, τα αυγά, τα τριμμένα τυριά. το ελαιόλαδο, το δυόσμο και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τις 5 κουταλιές και ανακατευτούμε ξανά.
- Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με κίτρινο αλέυρι. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.
- Ψήνουμε στους 190 oC για μία με μιάμιση ώρα περίπου, έως ότου ροδοκοκκινίσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και είναι έτοιμη!
Σημειώσεις
- Η συνταγή χρειάζεται 2,5 κιλά ωμής κολοκύθας. Μετά την προετοιμασία της, όπως θα δείτε και στο σχετικό άρθρο, το βάρος της θα μειωθεί, αφού θα αφαιρέσουμε το περισσότερο νερό της.
- Μπορούμε να προσθέσουμε και παραπάνω αλεύρι αν δούμε πως το μείγμα είναι αρκετά αραιό. Η πυκνότητά του θα πρέπει να είναι σαν ένας πηκτός χυλός.
- Μην προσθέσετε αλάτι στην πίτα! Κατά την προετοιμασία της, η κολοκύθα θα έχει πάρει ήδη το αλάτι που χρειάζεται. Διαφορετικά, θα καταλήξετε να έχετε μία αλμυρή πίτα.
0 σχόλια :