Μανταρινοσοκολατάκια
Πρωτότυπα και εύκολα σοκολατάκια με μανταρίνια!
Ποιος ο λόγος να πετάτε τις φλούδες απο τα μανταρίνια τη στιγμή που μπορείτε να φτιάξετε τα υπέροχα και πανεύκολα αυτά σοκολατάκια;
Υλικά για περίπου 30 σοκολατάκια
- 300 γραμμάρια φλούδες από μανταρίνια (περίπου 10 μανταρίνια)
- 250 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 4 φρυγανιές τριμμένες
- Βράζουμε τις φλούδες για 10 λεπτά σε μπόλικο νερό να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις χοντροκόβουμε στο μπλέντερ.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να τη ζάχαρη, το ένα ποτήρι νερό και τις χοντροκομμένες φλούδες. Τις βράζουμε μέχρι να "δέσουν", σαν μία αραιή ζύμη που πλάθετε.
- Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα προσθέτουμε στα μανταρίνια. Προσθέτουμε και τη φρυγανιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
- Σε μπεν-μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και βουτάμε με ένα πιρούνι το κάθε μπαλάκι από μανταρίνι.
- Τα βάζουμε σε ένα αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μερικές σημειώσεις για ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία
- Καθαρίζουμε τις φλούδες των μανταρινιών καλά, αφαιρώντας προσεχτικά το μέρος που υπάρχει το κοτσάνι.
- Κρυώνουμε τα σοκολατάκια αρχικά σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο. Αν τα βάλετε από την αρχή στο ψυγείο ενδέχεται να "ασπρίσει" η σοκολάτα.
0 σχόλια :