Μανταρινοσοκολατάκια

21.1.14 , 0 Σχόλια



Πρωτότυπα και εύκολα σοκολατάκια με μανταρίνια!
Ποιος ο λόγος να πετάτε τις φλούδες απο τα μανταρίνια τη στιγμή που μπορείτε να φτιάξετε τα υπέροχα και πανεύκολα αυτά σοκολατάκια;

Υλικά για περίπου 30 σοκολατάκια
  • 300 γραμμάρια φλούδες από μανταρίνια (περίπου 10 μανταρίνια)
  • 250 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 4 φρυγανιές τριμμένες
  1. Βράζουμε τις φλούδες για 10 λεπτά σε μπόλικο νερό να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις χοντροκόβουμε στο μπλέντερ.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να τη ζάχαρη, το ένα ποτήρι νερό και τις χοντροκομμένες φλούδες. Τις βράζουμε μέχρι να "δέσουν", σαν μία αραιή ζύμη που πλάθετε. 
  3. Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα προσθέτουμε στα μανταρίνια. Προσθέτουμε και τη φρυγανιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
  5. Σε μπεν-μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και βουτάμε με ένα πιρούνι το κάθε μπαλάκι από μανταρίνι.
  6. Τα βάζουμε σε ένα αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Μερικές σημειώσεις για ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία

  • Καθαρίζουμε τις φλούδες των μανταρινιών καλά, αφαιρώντας προσεχτικά το μέρος που υπάρχει το κοτσάνι. 
  • Κρυώνουμε τα σοκολατάκια αρχικά σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο. Αν τα βάλετε από την αρχή στο ψυγείο ενδέχεται να "ασπρίσει" η σοκολάτα. 
Μανταρίνια

Μανταρίνια



Μαρμελάδα Μανταρίνι - Σοκολατάκια

Αμύγδαλο τριμμένο





Μανταρινοσοκολατάκια

Σοκολάτα κουβερτούρα λιώσιμο





Μανταρινοσοκολατάκια





Μανταρινοσοκολατάκια

0 σχόλια :