Νόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες με γλυκιά κολοκύθα και τυριά
Εκτός από την κολοκυθόπιτα - μπατζίνα φτιάξαμε και νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες! Ας μοιραστούμε τη συνταγή μαζί σας! Γίνεται με τα ίδια υλικά που γίνεται και η κολοκυθόπιτα, αλλά τους τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι!
- 1 κιλό κολοκύθα
- 1/2 κούπα τυρί φέτα τριμμένο
- 1/2 κούπα μείγμα κίτρινων τυριών τριμμένα
- 2 αυγά
- Δυόσμο
- Αλάτι χοντρό (για την προετοιμασία της κολοκύθας)
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 ποτήρι καλαμποκάλευρο
- Πιπέρι
- Ξεκινάμε προετοιμάζοντας την κολοκύθα. Δείτε εδώ πως.
- Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το στυμμένο κολοκύθι, τα αυγά, τα τριμμένα τυριά. το ελαιόλαδο, το δυόσμο και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τις 5 κουταλιές και ανακατευτούμε ξανά.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο να "κάψει".
- Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε μέσα στο λάδι μπαλάκια. Αφήνουμε να ροδίσει η μία τους πλευρά και γυρίζουμε και από την άλλη. Βγάζουμε τους κεφτέδες και τους βάζουμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Απολαύστε τους!
- Η συνταγή χρειάζεται 1 κιλό ωμής κολοκύθας. Μετά την προετοιμασία της, όπως θα δείτε και στο σχετικό άρθρο, το βάρος της θα μειωθεί, αφού θα αφαιρέσουμε το περισσότερο νερό της.
- Μπορούμε να προσθέσουμε και παραπάνω αλεύρι αν δούμε πως το μείγμα είναι αρκετά αραιό. Η πυκνότητά του θα πρέπει να είναι σαν ένας πηκτός χυλός.
- Μην προσθέσετε αλάτι στο μείγμα! Κατά την προετοιμασία της κολοκύθας θα έχει πάρει ήδη το αλάτι που χρειάζεται.
0 σχόλια :